Płatki Owsiane.
Płatki owsiane wytwarza się z owsa siewnego. Płatki zwykłe są efektem zgniatania obłuszczonego ziarna. Są zatem najmniej przetworzone, ale z tego powodu gotuje się je najdłużej ze wszystkich rodzajów.
Płatki owsiane to przede wszystkim dużo błonnika i białka oraz bogactwo witamin – zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz magnez i fosfor, które mają zbawienny wpływ na nasz organizm. Są głównym składnikiem tradycyjnej owsianki, wykorzystywane są również do ciast i deserów.
| ROZMIESZCZENIE NA PALECIE | ||||||
| Gramatura | Ilość sztuk w kartonie |
Ilość kartonów na warstwie |
Ilość kartonów na palecie |
Waga netto | Waga brutto | Waga brutto z paletą 120×90 |
| 400 gram | 2×4=8 szt | 12 szt | 96 szt | 422,4 kg | 453,2 kg | 480,2 kg |
| 500 gram | 2×4=8 szt | 12 szt | 96 szt | 528 kg | 558,8 kg | 585,8 kg |

