Płatki Jaglane.






Płatki jaglane wytwarza się z prosa. Otrzymuje się je poprzez zgniatanie ziaren zboża.
Jak wszystkie płatki zbożowe, płatki jaglane są doskonałym źródłem witamin z grupy B, ich atutem jest również brak glutenu – zarówno osoby z celiakią, jak i nietolerancją problematycznego białka mogą więc śmiało korzystać z wartościowych zbożowych węglowodanów.
Płatki jaglane mniej bogate są w błonnik, ale są dobrym źródłem białka i to w ciekawym składzie aminokwasów – przede wszystkim leucyny, izoleucyny, waliny, fenyloalaniny oraz argininy. Na uwagę zasługuje również zawartość minerałów, a zwłaszcza cynku, fosforu, magnezu, potasu, wapnia i żelaza. Płatki jaglane zawierają duże ilości kwasu krzemowego.

ROZMIESZCZENIE NA PALECIE
Gramatura Ilość sztuk
w kartonie
Ilość
kartonów
na warstwie
Ilość
kartonów
na palecie
Waga netto Waga brutto Waga brutto
z paletą 120×90
400 gram 2×4=8 szt 12 szt 96 szt 422,4 kg 453,2 kg 480,2 kg
500 gram 2×4=8 szt 12 szt 96 szt 528 kg 558,8 kg 585,8 kg