Soczewica Czerwona.
Soczewica należy do roślin strączkowych. Jest uprawiana w wielu krajach na świecie. W Polsce jest mało rozpowszechniona. Nasiona soczewicy mają zazwyczaj okrągły lub owalny kształt. Mogą mieć różnorodną barwę. Jest bogactwem wielu składników odżywczych m.in. białko, żelazo oraz błonnik, dlatego jest produktem szeroko wykorzystywanym w gastronomi.
Soczewica czerwona jest najpopularniejsza ze wszystkich rodzajów tej rośliny. Charakteryzuje się intensywnym smakiem. Jej przygotowywanie jest bardzo wygodne – nie trzeba jej namaczać, a ziarna szybko się gotują. Idealnie nadaje się do zup kremów, past czy farszu do pierogów.
| ROZMIESZCZENIE NA PALECIE | ||||||
| Gramatura | Ilość sztuk w kartonie |
Ilość kartonów na warstwie |
Ilość kartonów na palecie |
Waga netto | Waga brutto | Waga brutto z paletą euro |
| 400 gram | 2×5=10 szt | 12 szt | 144 szt | 576 kg | 614 kg | 639 kg |
| 500 gram | 2×5=10 szt | 12 szt | 144 szt | 720 kg | 758 kg | 783 kg |
| 1000 gram | 2×4=8 szt | 8 szt | 88 szt | 704 kg | 731,8 kg | 756,8 kg |
| ROZMIESZCZENIE NA PALECIE | ||||||
| Gramatura | Ilość sztuk w kartonie |
Ilość kartonów na warstwie |
Ilość kartonów na palecie |
Waga netto | Waga brutto | Waga brutto z paletą euro |
| 400 gram | 1×5=5 szt | 24 szt | 288 szt | 576 kg | 635,6 kg | 660,6 kg |
| 500 gram | 1×5=5 szt | 24 szt | 288 szt | 720 kg | 779,6 kg | 804,6 kg |

