Soczewica Zielona.






Soczewica należy do roślin strączkowych. Jest uprawiana w wielu krajach na świecie. W Polsce jest mało rozpowszechniona. Nasiona soczewicy mają zazwyczaj okrągły lub owalny kształt. Mogą mieć różnorodną barwę. Jest bogactwem wielu składników odżywczych m.in. białko, żelazo oraz błonnik, dlatego jest produktem szeroko wykorzystywanym w gastronomi.
Soczewica zielona ma smak dużo bardziej delikatny niż soczewica czerwona. Soczewica zielona charakteryzuje się tym że nie rozgotowuje się, ale pozostaje sypka. W postaci sypkiej możemy wykorzystywać ją jako np. dodatek do sałatek. Soczewicę zieloną musimy namoczyć, przed gotowaniem.

ROZMIESZCZENIE NA PALECIE
Gramatura Ilość sztuk
w kartonie
Ilość
kartonów
na warstwie
Ilość
kartonów
na palecie
Waga netto Waga brutto Waga brutto
z paletą euro
400 gram 2×5=10 szt 12 szt 144 szt 576 kg 614 kg 639 kg
500 gram 2×5=10 szt 12 szt 144 szt 720 kg 758 kg 783 kg
1000 gram 2×4=8 szt 8 szt 88 szt 704 kg 731,8 kg 756,8 kg
ROZMIESZCZENIE NA PALECIE
Gramatura Ilość sztuk
w kartonie
Ilość
kartonów
na warstwie
Ilość
kartonów
na palecie
Waga netto Waga brutto Waga brutto
z paletą euro
400 gram 1×5=5 szt 24 szt 288 szt 576 kg 635,6 kg 660,6 kg
500 gram 1×5=5 szt 24 szt 288 szt 720 kg 779,6 kg 804,6 kg